Specialist Letselschade

Je voelt je dubbel slachtoffer 

Door een aanrijding loop je ernstig letsel op. Je belangenbehartiger laat zich door de verzekeraar van de aansprakelijke partij met een kluitje in het riet sturen. Dit overkomt een slachtoffer dat een beroep doet op zijn rechtsbijstandverzekering.

In de woorden van het slachtoffer:

Tijdens het huisbezoek ging het al mis. Het leek wel of ‘mijn advocaat’ niet voor mij maar voor de tegenpartij opkwam. Na twee jaar wilden ze de zaak afsluiten met een bedrag dat slechts een fractie van mijn werkelijke schade dekt.

Hoe een letselschadezaak niet moet verlopen

Na een ongeval wil je je volledig richten op je herstel. De energie ontbreekt om je ook nog bezig te houden met je letselschadezaak. Je wilt dit maar al te graag overlaten aan iemand die verstand van zaken heeft.

Daaraan ontbrak het in het voorbeeld van het slachtoffer dat maar 5% van zijn werkelijke schade vergoed dreigde te krijgen. Zijn belangenbehartiger neemt nauwelijks initiatief. Deze gaat er gemakshalve van uit dat een slachtoffer dat niet klaagt, ook geen schade heeft. Het slachtoffer is vanwege het letsel maandenlang aan zijn bed gekluisterd. Zijn belangenbehartiger verzuimt een vergoeding te vorderen voor de verleende mantelzorg. Er is geen persoonlijk contact met het slachtoffer. Bewijsstukken van schade worden niet verzameld, de medische situatie niet goed in beeld gebracht en de standpunten van de verzekeraar van de tegenpartij nauwelijks weersproken.

Met als triest resultaat: het slachtoffer voelt zich niet langer opgewassen tegen deze gang van zaken en gaat akkoord met een minimale schadevergoeding.

Hoe wij dit hebben aangepakt

Na een second opinion hebben wij de behandeling van de zaak overgenomen. Gelukkig was er geen vaststellingsovereenkomst getekend en konden wij de onderhandelingen over de schaderegeling heropenen.

Als eerste hebben wij het medische traject onder de loep genomen. Door de verzekeraar van de tegenpartij was de medische voorgeschiedenis van het slachtoffer verkeerd geïnterpreteerd. Volgens de tegenpartij zou het slachtoffer ook zonder ongeval arbeidsongeschikt zijn geworden. Met een goed onderbouwd advies van onze medisch adviseur en onze juridische argumenten hebben wij die discussie van tafel kunnen vegen.

Daarna lag de weg open voor het regelen van de schade. Wij hebben in kaart gebracht dat de schade vele malen groter was dan in eerste instantie door de rechtsbijstandverzekeraar was begroot. Het verschil van 5% en 100% zegt genoeg.

Advies

Het is in jouw belang dat vanaf het begin je belangen goed worden behartigd. Je tegenpartij is immers een professionele verzekeraar.

Ons advies: laat je in een persoonlijk gesprek voorlichten over je rechten en mogelijkheden. Kies voor een advocaat die gespecialiseerd is in letselschade en alleen voor slachtoffers werkt. Ga daarin niet over één nacht ijs. Geef je jouw zaak in behandeling aan ons kantoor, dan mag je er op vertrouwen dat deskundigheid en maatwerk geleverd wordt. Dat bespaart je een hoop kopzorgen. En niet onbelangrijk: je ontvangt dan de schadevergoeding waar je recht op hebt.

MarjankleinMarjan Vermeulen

Advocaat

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon: 024 - 359 77 00